Blog

Váš investiční byt může vydělávat bez starostí. Stačí vědět jak na to.

Váš investiční byt může vydělávat bez starostí. Stačí vědět jak na to.

Máte práci, kupu starostí a k tomu ještě i nemovitost ve vlastnictví? Nenapadlo vás už, jak by to bylo skvělé, kdyby se nemovitost mohla zhodnocovat sama, a vy jste z ní měli pouze pravidelnou měsíční rentu bez starostí. Vaše přání není daleko od skutečnosti, inspirujte se strategií úspěšných Pronajímatelů, kteří pronajímají byt a neztrácejí přitom drahocenný čas.

Investice do nemovitostí ať už je to byt či celý bytový dům je bezpochyby jednou z nejlepších životních investic s minimálním rizikem a relativně vysokou návratností peněz. Bezpracná renta však není automatická. Stačí se porozhlédnout a přečíst si zkušenosti Pronajímatelů. Dozvíte se, že sen o příjemném výdělku může vzít rychle za své a místo něj nastoupí rozčarování. 

Úspěšnost investice nezáleží jen na vás a na tom, jak se budete o nemovitost pečovat. Velká část také záleží na nepředvídatelném lidském faktoru, kterým jsou Nájemníci. „Nebudete-li dostatečně prozíravý, může se stát, že si do bytu nastěhujete neplatiče. V lepším případě může trvat týdny až měsíce, než ho z bytu vystěhujete. Po celou dobu budete navíc přicházet o zisk z nájemného, a pokud vybrané nájemné používáte na splátku hypotéky, pak se můžete dostat i do finančních problémů,“ říká Karolína Hybská, zástupkyně služby Hybský servis zabývající se správou nemovitostí.

Pro ty, kteří si přejí mít pravidelný měsíční příjem z pronájmu, je určená služba Hybský service. Služba je ideální pro majitele, kteří si byt koupili na hypotéku a nechtějí se dostat do problémů, když zrovna není obsazen nájemníkem nebo nájemník neplatí. Každého nájemníka prověřujeme v registru dlužníků. Používáme lety praxe prověřené Nájemní smlouvy, které nám umožní efektivně se zbavit neplatících nájemníků. Pravidelné nájemné klientovi garantujeme, i když nájemník neplatí či je nemovitost neobsazena.

Každá výměna nájemníka vás stojí čas i peníze, to si můžete spočítat na naší kalkulačce na stránce Hybský service. S každou změnou vás čeká úklid bytu, opravy, malování a také nová inzerce, neustále vyzvánějící telefon, domluva prohlídek a výběr nového nájemníka. Čím déle tedy nájemník zůstane, tím máte větší výnos. Z tohoto důvodu uzavíráme pouze smlouvy na dobu určitou. 

Ani obsazenost nemusí být problém, pokud máte k ruce profesionála. Na rozdíl od realitek se nespoléháme jen na realitní inzerci. Kromě realitních portálů získáváme nájemníky díky dlouhodobé spolupráci s mezinárodními společnostmi, kontaktům v regionu a cílenému marketingu v místě nemovitosti. V současné době ekonomického růstu v průměru nájemníka zajistíme do týdne od počátku hledání. Poptávka po nájemních bytech je obrovská a tak do druhého dne máme x zájemců. V dobách ekonomické recese se tato doba samozřejmě protahuje. Nájemníky samozřejmě tvrdě selektujeme dle našich kritérií.